Juventus ostvario 42,6 miliona eura profita

Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa, potvrdio je dobit od 42,6 miliona eura u prošloj sezoni i naglasio da je osnovni klupski cilj za ovu sedmi uzastopni naslov šampiona Italije. Agnelli je danas podnio finansijski izvještaj na Skupštini akcionara Juventusa, koji je prihvaćen.

“Došli smo do finala Lige šampiona, cilj je da ostanemo na istom nivou. Sada nas očekuje novi izazov u pogledu TV prava za našu ligu. Trenutna situacija sa italijanskim emiterima ne ulijeva nam povjerenje“, kazao je Agnelli, te dodao:

“Od 2010. do 2016. godine Juventus je značajno uvećao obrt. Niko nikada nije osvojio šest titula šampiona Italije zaredom, zato se zahvaljujem svim uposlenicima Juventusa.“

Agnelli se potom zahvalio najiskusnijim igračima kluba, te ljudima koji su njegovi prvi saradnici, ali i Massimilanu Allegriju.

“Najljepši mogući uspjeh je uvijek onaj sljedeći. Cilj nam je sedmi ‘scudetto“ i otići što dalje u Evropi. Obrt bez transfera iznosio je 411,5 miliona eura, uz 42,6 miliona profita“, istakao je Agnelli.

Juventus je prošle sezone osim naslova šampiona Italije i finala Lige šampiona, stigao i do završne utakmice Kupa Italije u kojoj je savladao Lazio i tako stigao do duple krune.