Juventus ponudio Kristijanu Ronaldu 120 miliona eura

Naslovnica ”Marce” donosi sliku Kristijana Ronalda (Cristiano) “na odlasku” i veliki natpis: ”Juventus je ozbiljno krenuo po Ronalda.”

Istaknuto je da najboljem strijelcu u historiji Reala nudi 120 miliona eura za četiri godine. Tako bi CR u Torinu do 2022. godišnje zarađivao čak pet miliona eura više nego u Madridu.

Juventus je, prema navedenom izvoru, već počeo pregovore s Realom, koji je prije godinu i po u Ronaldov ugovor uglavio otkupnu klauzulu od milijardu eura. Ali Ronaldo ima pismenu potvrdu da će ga pustiti uz razumnu odštetu u klub pod uvjetom da nije Realov izravni rival. ”Marca” piše da Ronaldo želi otići u Juventus, dakle, ostalo je “samo” da se dogovore klubovi.

Ronaldo je u februaru napunio 33 godine, a u Realu je od 2009. Krajem pretprošle godine produžio je ugovor do 2021. godine. Međutim, nije tajna da je nezadovoljan odnosom i plaćom jer smatra da mu Real “ne iskazuje dovoljno poštovanja”. S druge strane, predsjednik Juventusa stalno ga zivka i divi mu se, što taštom velemajstoru itekako godi.