Kada vam muškarac kaže seksi, lijepa ili slatka si, evo šta zapravo misli!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Žene su analitičarke po prirodi, muškarci baš i ne. Bar kada je o vezama riječ. Rekli bismo da su muškarci mnogo jednostavniji, odnosno, rijetko daju dvoznačne izjave osobama suprotnog spola.

Bilo da je riječ o zavođenju ili vezi, žene će “vagati” i analizirati izjave koje iziđu iz usta muškarca. “Što je zaista mislio pritom?” Ako ste se pitale krije li se išta iza njegove izjave da ste “seksi”, “slatka” ili “lijepa”, evo odgovora:

“Slatka si”

Žena kojoj muškarac uputi kompliment: “Slatka si!”, zasigurno će to češće dočekati “na nož” nego to shvatiti kao kompliment. Žena se voli osjećati privlačnom i zavodljivom pa ovaj kompliment u njenim ušima može zazvučati loše. Žena će nerijetko pomisliti kako je ta izjava u rangu one: “Nisi ti kriva što nam ne ide, možemo ostati prijatelji”. Ipak, muškarac s ovim komplilmentom želi ženi poručiti da je svjestan njenog suzdržanog temperamenta, prenosi Večernji. To znači da najvjerojatnije ona neće zaokupiti pažnju svih muškaraca u nekom klubu, ali ne zato jer ne može. Zato jer ne želi. Muškarac koji je pridobije dobit će slatko iznenađenje jednom kada “odmota papir i otvori kutiju”. “Slatkice” se najčešće ne moraju jako truditi da nekoga osvoje, a najčešće ih karakteriše mladoliki izgled “djevojke iz komšiluka”.

“Seksi si”

Ženi se može činiti da je ova izjava nabolji kompliment koju joj muškarac može izreći. U muškarčevim očima, seksi žena je ona koja i sama zna da je seksi, i osim svojim izgledom i naglašenim fizičkim atributima, ona će muškarca osvojiti svojim samopuzdanjem. Muškarcu će “seksi” žena biti i ona koja lako može osvojiti svojom inteligencijom, baš kao i ona u kratkoj suknjici i štiklama.

“Lijepa si”

Iako se može činiti da se muškarac referira na fizički izgled, on ženi ovom izjavom poručuje mnogo više. Iza ovog komplimenta krije se nešto dublje. Gleda u dubinu njenog karaktera i pojave u globalu i pritom “lijepa si” ima sasvim drugu dimenziju. Lijepa žena za muškarca je žena kojoj se divi i koju želi imati na duge staze. Lijepa žena u očima muškarca je i “slatka” i “seksi” i ima sve one kvalitete koje muškarac traži za svoju odabranicu. Kada drugi put čujete ovaj kompliment, nemojte muškarca optužiti da vas gleda samo fizički, jer je to, ako ovo izgovara, daleko od istine.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.