Kakanj: Sva biračka mjesta otvorena na vrijeme

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Svih 59 redovnih i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim biračkim listićima, jutros u sedam sati su otvorena za prijevremene izbore u Kakanju, gdje se između četiri kandidata bira novi načelnik Općine – kazao je za Fenu Edin Kasper, predsjednik Općinske izborne komisije Kaknja.

Kakanjci će novog načelnika Općine, koji će naslijediti Nermina Mandru iz SDA koji je dobio mandat u Parlamentu BiH, birati između četiri kandidata: Aldin Šljivo (SDA), Eldin Mijoč (SDP) i Ivica Petrović (HDZ) i nezavisni kandidat Hamza Begić.

Što se tiče Kaknja, sve su radnje urađene blagovremeno i izborni proces je počeo. Na terenu su i tri mobilna tima, a svi materijali su na vrijeme podijeljeni po biračkim mjestima.

Nikakvih promotivnih materijala nije bilo u krugu biračkih mjesta, a ni jučer nisu prijavljene neregularnosti tokom dana predizborne šutnje – ističe Kasper te napominje kako je na dan 28. januara ove godine, u centralnom biračkom spisku Centralne izborne komisije BiH za tu općinu bilo registrirano 33.988 birača.

Više vijesti