Kako je Pippa Middleton unovčila slavu?

Nakon izdavanja knjige koju krasi nekoliko njenih fotografija čini se da više neće moći koristiti taj argument u svoju korist.

Naslovnica njene knjige o planiranju zabava sigurno neće ostaviti legiju njenih muških obožavatelja razočaranima: njena se slika pojavljuje čak četiri puta. Pippa je prikazana na nekoliko saharinsko slatkih fotografija na naslovnici svog prvijenca pod naslovom Celebrate: A Year of Festivities for Families and Friends. Na jednoj slici, primjerice, igra frizbi na plaži, na drugoj uči kuhati jednu djevojčicu.

Knjiga se reklamiše kao sezonski vodič za jednostavne i kreativne zabave. Naslovnica na kojoj je čak nekoliko Pippinih fotografija iznenadila je neke čitatelje jer je snažno branila svoje pravo na privatnost posljednjih godina.

Od novina je tražila garanciju da neće koristiti paparazzi fotografije zahtijevajući da u velikoj mjeri ostane dalje od javnog pogleda, ali Daily Mail se pita hoće li miss Middleton biti u mogućnosti zadržati svoju poziciju i nakon objavljivanja knjige. Procjenjuje se da će priručnik sestri Kate Middleton donijeti publicitet, a Pippa se i inače često može vidjeti na javnim događanjima. Njen autorski projekt već je naišao na kritike, a neki je ozbiljno optužuju da unovčava i koristi položaj svoje sestre, vojvotkinje od Cambridgea.

Slične optužbe izazvao je porodični biznis Middletonovih koji su nedugo prije kraljevskog vjenčanja proizveli seriju papirnatih tanjira, pladnjeva, zdjela i salveta ukrašenih krunama i grbovima. Broj posjetitelja njihove web stranice učetverostručio se nakon vjenčanja.

(VisokoIN)