Kako pomoći Irmi Bašić iz Zavidovića: ZA ŠKOLOVANJE U MEDRESI TREBA JOJ 300 KM MJESEČNO

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Petnaestogodišnja Irma Bašić iz Zavidovića učenica je prvog razreda Medrese “Osman ef. Redžović” u Velikom Čajnu (Čajangradu) kod Visokog.

Pošto njeni roditelji nisu u mogućnosti plaćati smještaj i hranu u visočkoj Medresi, Irma ovim putem poziva sve dobre i humane ljude iz domovine i dijaspore da joj pomognu. Pored novca, dobro bi joj došla i adekvatna garderoba.

– Za smještaj i hranu u Medresi “Osman ef.Redžovič” u Velikom Čajnu, u kojoj je zaista predivno, mjesčno mi je potrebno oko 300 KM. Moji roditelji mi, nažalost, to ne mogu priuštiti. Otac mi je invalid, jako je bolestan, i od njegove male penzije jedva sastavimo kraj s krajem. Nadam se da će se naći dobročinitelji, donatori, koji će mi omogućiti da nastavim školovanje. Sigurno ih neću razočarati. Osnovnu školu sam završila odličnim uspjehom. Svima, koji mi pomognu, unaprijed se od srca zahvaljujem – kaže Irma Bašić.

Novac se može poslati poštanskom uplatnicom, vrijednosnim pismom, putem Western Uniona i donijeti lično na adresu: Irma Bašić, Medresa “Osman ef. Redžović”, Veliko Čajno, 71300 Visoko.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 00387.62. 742-248 i 00387.62. 223-401.

(VisokoIN)

Više vijesti