Kako vam zubi mogu pomoći u igri zavođenja?

Bijeli zubi posebno su se pokazali važnima kod žena. Muškarci, naime, uz pomoć izgleda zubi procjenjuju ženinu dob te potencijalne bolesti.

Čini se da su roditelji imali pravo što su vas tjerali da redovno perete zube. Naime, najnovije istraživanje pokazuje da su bijeli i ravni zubi znak zdravlja te da ljude čine dosta privlačnijima. Kako su pojasnili stručnjaci, to je zato što su ljudski zubi poput paunova repa – znak su zdravlja i genetskih kvaliteta koje pomažu u biranju partnera za stvaranje potomstva, piše Tportal.

Stručnjaci za sveučilišta Leeds i Central Lancashire pokazali su neobrađene fotografije manekenki muškim i ženskim ispitanicima. Manekenkama na fotografijama zubi nisu bili mijenjani, odnosno nisu bili izbjeljivani i ravnani. Ispitanici su odgovarali na pitanja o privlačnosti manekenki, izvještava WorlDental.

Očekivano, pokazalo se da žuti i neravni zubi nisu nimalo privlačni. Ali, zato su izmijenjene fotografije na kojima su manekenke imale bijele i ravne zube, izazvale potpuno suprotan efekat. Bile su privlačnije i muškim i ženskim ispitanicima.

Bijeli zubi posebno su se pokazali važnima kod žena. Muškarci, naime, uz pomoć izgleda zubi procjenjuju ženinu dob te potencijalne bolesti. To se uglavnom odvija na podsvjesnoj razini. Usto, zubi otkrivaju i njen potencijal za rađanje potomstva.

Ovo istraživanje ukazalo je da se zubi često neopravdano izostavljaju kada se govori o ljepoti i privlačnosti žene. Malo ko zna da igraju tako važnu ulogu u igri zavođenja.

(VisokoIN)