Kako zvuči pjesma “Jutros mi je ruža procvetala” u džez aranžmanu

Soul-džez muzičarka Irena Blagojević objaviće do kraja godine treći studijski album “Pero”, te najavljuje “mnogo prijatnih muzičkih iznenađenja i zanimljivih gostiju”, a među njima će se naći i obrada poznate pesme “Jutros mi je ruža procvetala”.

Svi znamao narodnu pjesmu “Jutros mi je ruža procvetala” za koju je tekst napisao Dragiša Nedović a muziku Petar Tanasijević. Napisana je 1959. godine, a 1960. godine snimila ju je Milica Popović. Ovu pjesmu su pevale i Merima Njegomir, Snežana Đurišić, Gordana Stojičević, Lepa Lukić, Lepa Brena i Amira Medunjanin, a gledaoci Jutarnjeg programa RTS-a su imali priliku da premijerno čuju i vide novi spot Irene Blagojević, soul i džez muzičarke, koja će na svoj naredni album uvrstiti i ovu numeru u sasvim novom džez aranžmanu.

Irena Blagojević je diplomirala flautu na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu i do 2000. godine je ozbiljno gradila karijeru flautistikinje radeći istovremeno i kao profesor flaute.

Pored toga, godinama je učestvovala u klupskom muzičkom životu Beograda nastupajući sa bendovima “Kalkuta” i “Balkan ekspres”, Solo karijeru započinje 2008. godine albumom Jutro bez ljubavi kao džez, pop i soul pjevačica. Drugi album Blistavi grad učvrstio je njenu poziciju na muzičkoj sceni, a prate ga brojni koncerti i nastupi.

Vezani članci

Mladalački dani Čolu vezuju za ovu svjetsku pjevačicu

Visokoin.com

Megan Fox u prozirnoj haljini privukla pažnju javnosti na dodjeli nagrada MTV-a

Visokoin.com

Večeras na Federalnoj televiziji nova serija ‘Stručni štab’. Autori su iz ekipe portala Šatro.info

Visokoin.com

Emina Jahović od ljubavi do rata sa bivšim mužem

VISOKOIN.COM

Jasmina Izetbegović otkrila da li je u drugom stanju: Vjerovali ili ne…

VISOKOIN.COM

Četiri i po decenije od prvog prikazivanja kultne serije “Grlom u jagode”

Visokoin.com