Kako zvuči pjesma “Jutros mi je ruža procvetala” u džez aranžmanu

Soul-džez muzičarka Irena Blagojević objaviće do kraja godine treći studijski album “Pero”, te najavljuje “mnogo prijatnih muzičkih iznenađenja i zanimljivih gostiju”, a među njima će se naći i obrada poznate pesme “Jutros mi je ruža procvetala”.

Svi znamao narodnu pjesmu “Jutros mi je ruža procvetala” za koju je tekst napisao Dragiša Nedović a muziku Petar Tanasijević. Napisana je 1959. godine, a 1960. godine snimila ju je Milica Popović. Ovu pjesmu su pevale i Merima Njegomir, Snežana Đurišić, Gordana Stojičević, Lepa Lukić, Lepa Brena i Amira Medunjanin, a gledaoci Jutarnjeg programa RTS-a su imali priliku da premijerno čuju i vide novi spot Irene Blagojević, soul i džez muzičarke, koja će na svoj naredni album uvrstiti i ovu numeru u sasvim novom džez aranžmanu.

Irena Blagojević je diplomirala flautu na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu i do 2000. godine je ozbiljno gradila karijeru flautistikinje radeći istovremeno i kao profesor flaute.

Pored toga, godinama je učestvovala u klupskom muzičkom životu Beograda nastupajući sa bendovima “Kalkuta” i “Balkan ekspres”, Solo karijeru započinje 2008. godine albumom Jutro bez ljubavi kao džez, pop i soul pjevačica. Drugi album Blistavi grad učvrstio je njenu poziciju na muzičkoj sceni, a prate ga brojni koncerti i nastupi.