1.3 C
Visoko
21. Januara 2022.

Kalima Resort otvorio svoja vrata: Jedinstvena čarolija u srcu Hercegovine

U netaknutoj hercegovačkoj prirodi, podno planine Velež smjestio se kompleks Kalima Resort, koji je i zvanično otvorio svoja vrata posjetiteljima.

Kalima Resort
Ovo jedinstveno zdanje smješteno je na samo 15 kilometara od Mostara, na 750 metara nadmorske visine, što ga čini vazdušnom banjom i idealnim mjestom za odmor, relaksaciju te poslovne susrete. Resort raspolaže sa 9 soba i 6 apartmana, uređenim po najvišim standardima. U sklopu hotela je i višenamjenska konferencijska dvorana koja posjeduje svu neophodnu opremu, a moguće ju je prilagođavati prema potrebama organizatora.
Posebno je zanimljiva krovna terasa površine veće od 300 metara kvadratnih sa pogledom koji je nevjerovatan u svako doba dana i noći.

Idealna je za poslovna druženja, evente, ali i vjenčanja.Kalima Resort je jedino mjesto u BiH u kojem je moguće organizirati vjersko i građansko vjenčanje te svadbu. Direktorica Kalima Resorta Hana Škobalj kaže je ovo prvi planinski resort u Hercegovini, a ujedno je i prvi resort u Evropi koje ima džamiju.„Naš restoran kapaciteta 80 unutrašnjih i 40 vanjskih mjesta nudi tradicionalnu hercegovačku kuhinju, a namirnice nabavljamo od lokalnih proizvođača sa Podveležja te povratnika iz Gacka i Nevesinja. Na to smo vrlo ponosni, jer svojim gostima nudimo vrhunsku, ukusnu i zdravu hranu“, kaže Hana Škobalj.S obzirom na lokaciju i sadržaje, Kalima je odličan izbor i za team building za kompanije, udruženja. Predivna priroda, ali i mogućnost organiziranja sportskih i kulinarskih aktivnosti, samo su dio ponude. U sklopu resorta nalaze se motorički park za djecu sa ziplineom, kao i spa centar gdje gosti mogu rezervirati masaže i fizioterapiju.

Unesite komentar