Kanadski vojnik Alec Cooper nakon 24 godine u potrazi za profesorom Fuadom Šečerovićem

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kanadski vojnik Alec Cooper koji je bio pripadnik UNPROFOR-a u Visokom od januara do maja 2013.godine obratio se našoj redakciji sa pitanjem vezano za suvenir koji je kupio u periodu boravka u Visokom, tačnije zanimalo ga je gdje je i šta radi profesor Fuad Šečerović koji je autor ljiljana izrađenog od drveta 21.04.1993.godine.

Ovo je drugi slučaj koji bilježimo da na ovaj način kadandski vojnici koji su imali svoj bataljon u Visokom pokušavaju da saznaju sudbine ljudi sa kojima su imali dodira za vrijeme svoje misije u Visokom.

Prije Aleca Coopera također na sličan način nam se obratio i Justin Frye koji je boravio u Visokom u periodu 1994-1995., a kojeg je zanimala sudbina tadašnjeg dječaka Amira koji danas živi u Švedskoj sa kojim je Justin obnovio kontakt 24 godine kasnije.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.