Karate klub “Visoko” i Karate klub “Fudokan” osvojili 30 medalja

U nedjelju, 20.11.2011. u Zenici je Karate klub „Kumite“ bio domaćin Prvog karate prvenstva „Međunarodni dan djeteta u Zenici – 2011“. Na ovom prijateljskom takmičenju učešće je uzelo 5 klubova iz tri grada Zenice, Visokog i Vareša sa 100 takmičara i takmičarki koji su nastupali u kategorijama i disciplinama po pravilima tradicionalnog karatea. Ovim prvenstvom Karate klub „Kumite“ je obilježio i svoj prvi rođendan.

Karate klub “Visoko” i Karate klub „Fudokan“ su na ovom prijateljskom takmičenju nastupili zajedno, kao predstavnici Općine Visoko sa 18 takmičara i takmičarki, gdje je osvojeno 30 medalja ( 7 zlatnih, 10 srebrenih, 13 bronzanih).

Ovo prvenstvo je pored više prijateljskog, nego takmičarskog nadmetanja, bilo i kao jedan jači trening za nekolicinu reprezentativaca koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Beogradu od 14. do 19. decembra ove godine, dok je za ostale poslužilo za sticanje takmičarskog iskustva.
U idućih 20 dana Visoko će biti centar BiH u karateu. Tako već u nedjelju 27. novembra će se održati trening reprezentacije BiH u tradicionalnom karateu, dok će od 8. do 11. decembra se održati VII Tradicionalni karate seminar, kojeg će voditi prof Dr Ilija i Vladimir Jorga, koji ove godine slave 50. godina u karateu.

(VisokoIN)

Vezani članci

Visočki Neimax nastavio trend rasta pored svih problema

VISOKOIN.COM

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “VISOKO I OKOLINA KROZ HISTORIJU II – OSMANSKI PERIOD”

VISOKOIN.COM

Tradicionalni rafting Eko-Vikinga i otkrivanje spomen ploče Adnanu Džafiću

VISOKOIN.COM

Ekipa “Bosanskog viteza” uputila čestitku povodom Dana državnosti BiH

VISOKOIN.COM

Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

VISOKOIN.COM

Unesite komentar