KASUMOVIĆ USPIO: Kladioničari pune budžet Zenice

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kabinet gradonačelnika Zenice jučer je informisan da je po nalogu Porezne uprave FBiH – Kantonalni porezni ured Zenica izvršena blokada računa poreznih obveznika iz grupe pravnih lica “lutrije, igre na sreću, sportske kladionice”, a po osnovu komunalne takse Grada Zenica za 2015. i 2016. godinu.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uspio je i pored velikih pritisaka i medijskog linča kladioničarskog lobija, u budžet Grada naplatiti ono što ranije nije bilo moguće. Gradu Zenica vraćen je dio pripadajućih sredstava koja su priređivači igara na sreću u proteklom periodu izbjegavali vratiti građanima Zenice.

Na ovaj način, Grad Zenica će od priređivača igara na sreću po osnovu Odluke o komunalnim taksama Grada Zenica naplatiti oko pola miliona KM.

“Očekujemo da će postupak naplate komunalnih taksi Grada Zenica biti nastavljen i za 2017. godinu. Tim prije, jer je Porezna ispostava Zenica napravila izmijenjene porezne prijave za priređivače igara na sreću – klađenja, a u skladu sa usvojenom izmjenom Odluke o komunalnim taksama, koju je na inicijativu gradonačelnika Fuada Kasumovića usvojilo Gradsko vijeće Zenica.”, poručuju iz Gradske administracije.

“Znanje i pravda uvijek pobijede, jer uspjeli smo naplatiti 2015. i 2016. godinu i ovim putem još jednom apelujem na premijera Galijaševića da povuće svoju sramotnu apelaciju Ustavnom sudu. Očekujem da ćemo od kladionica u narednom periodu dobiti oko 4 miliona KM”, izjavio je za Radio Zenit Fuad Kasumović.

Po ovom osnovu u 2017. godini u budžet Grada Zenica od priređivača igara na sreću bit će uplaćeno više miliona KM. Porezna ispostava Zenica ove je godine, prema informacijama Gradske uprave, izdala 20 prekršajnih naloga ovog grupi priređivača igara na sreću i to zbog neplaćanja komunalne takse na ukupan iznos od 30.000 KM.

“Gradska uprava Zenica i gradonačelnik Kasumović i ovim putem pozivaju Miralema Galijaševića, premijera Zeničko – dobojskog kantona da povuće zahjev za ocjenu ustavnosti Odluke o komunalnim taksama Grada Zenica kojeg je uputio Ustavnom sudu FBiH i da na taj način omogući da ovaj postupak bude rješavan redovnom procedurom”, poručuju na kraju.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.