Katolici, pravoslavci i muslimani okitili Drvar za blagdane

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Da u Bosni i Hercegovini nije sve tako crno, i da kod običnih ljudi ne manjka zajedništva, samoinicijative, inventivnosti i kreativnosti, pokazali su ovih predblagdanskih dana građani Drvara.

Naime, prijašnjih godina općinske vlasti u Drvaru pokazivale su vidljivu pasivnost kada je u pitanju blagdansko ukrašavanje grada, pa se tako događalo da nadležni organi okite grad tek nakon katoličkog Božića. U zadnjih nekoliko godina grad se ukrašava tek neposredno pred katolički Božić, i to vrlo skromno, što Drvar svrstava u najlošije okićene gradove u BiH za vrijeme blagdana.

Ove su godine građani Drvara odlučili uzeti stvar u svoje ruke pa su preduhitrili gradske vlasti u blagdanskom ukrašavanju grada. Naime, na poticaj domaćega župnika Davora Klečine, a na inicijativu drvarskih poduzetnika Stjepe Vukančića i Narcisa Lovrenovića-Kente, grupa od 30-ak poduzetnika iz Drvara i susjednih gradova – katolika, pravoslavaca i muslimana – prikupili su u rekordno kratkom vremenu financijska sredstva i osvijetlili 13 m visok bor te zvonik uz župnu crkvu.

Radove na osvjetljenju bora i zvonika izvela je kompanija “M.K. iluminacije“ iz Širokog Brijega.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.