Kćerka Radovana Karadžića na Twitteru se pohvalila fotografijom sa Goranom Bregovićem

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Goran Bregović popio je kafu sa kćerkom osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, Sonjom Karadžić-Jovičević, a ona se fotografijom pohvalila na Twitteru.

“Naše sarajevske priče i kafa na miru. Rijetko se zalomi, ali se pamti. Zato – dogovorili sljedeću”, napisala je Sonja uz fotografiju njih dvoje u jednom sarajevskom kafiću. Sonja Karadžić-Jovičević 1991. godine objavila je album s rock pjesmama koji nije pretjerano oduševio slušatelje i nakon toga je odustala od muzike.

Album se zvao Ratnik iz raja, a njeno umjetničko ime bilo je Sonya. Trenutno obavlja funkciju potpredsjednice Narodne skupštine RS-a.

Inače, Bregović je jednom prilikom progovorio i o susretu koji je imao s Karadžićem. Jednom se, kako je ispričao u jednom intervjuu 2018. godine, susreo s Karadžićem u beogradskom hotelu.

“Kako ide naša stvar?” pitao ga je. “Dobijamo ih 100 posto”, odgovorio mu je ratni vođa bosanskih Srba. Mnogi su zbog te priče osudili Bregovića, zaključivši da se “naša stvar” iz priče odnosi na srpsku ulogu u ratu u Bosni i Hercegovini. Bregović je došao na Sarajevo Film Festival, a na pitanje novinara na šta su se odnosili njegovo pitanje i Karadžićev odgovor rekao je; “Ovo i pitanje i odgovor su u vezi s kockom, a ne s ratom. Jer tada rat još nije bio ni počeo”, rekao je Bregović bez previše detalja.TOP VIJESTI

Više vijesti