Kćerka spavala sa nepoznatim muškarcem, otac učinio ovo

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nema toga što jedan otac ne bi učinio za svoju kćerku – jer posebna je to veza. Priča koja je objavljena na Redditu to i dokazuje. Neki bi očevi na ovu situaciju možda i drugačije reagovali (u cilju da zaštite svoje djevojčice), ali ovaj otac je vjerovao svojoj kćerki, a na kraju mu se povjerenje isplatilo kada je saznao pozadinu priče.

“Jedno jutro sam sišao stepenicama i ugledao moju 17-godišnju kćerku kako spava na kauču u društvu mladića nakon zajednički provedene noći”, započeo je ispovijest jedan otac iz Rusije na Redditu te nastavio. “Tiho sam pripremio doručak nakon čega sam zovnuo suprugu, mlađu kćerku i sina i rekao im da imamo goste, a onda sam glasno uzviknuo: ‘Mladiću, doručak je gotov. Nikada nisam vidio nekoga da se tako brzo probudio”, piše na stranici Reddit.

Uprkos neugodnosti, ruski tata je odlučio sjesti sa kćerkinim dečkom, pojesti doručak i porazgovarati.

“Dečko je bio vrlo dopadljiv i prijateljski nastrojen, ali i očigledno neobrazovan, no ne i glup. Ali, bilo je i nešto čudno u vezi njega. Moja me kćerka uvjerila da je vrlo pažljiv. Poznavala ga je nekih mjesec dana. Svaki bi dan došao po nju motorom kako bi je odveo u školu, ali više nikad nije prenoćio”, piše tata.

“Momak od 19-ak godina je u kuću dolazio nasmiješen, a takav je i odlazio. Pomaže mi iako ga to i ne pitam i čini moje dijete sretnim”, dodaje.

“Rekao mi je da nema porodicu, obrazovanje ni stalni posao. Moja kćerka ga obožava i on obožava nju te sam se zbog toga pitao: ko sam ja da je spriječim u činjenju vlastitih grešaka?”, piše ovaj Rus.

S vremenom je shvatio mladićevu ozbiljnost. Njegovu kćerku je poticao da piše zadaću na vrijeme, brinuo se za nju kada je bila bolesna, bio strpljiv kada nije bila raspoložena i imao je dobar utjecaj na nju.

Osam mjeseci kasnije, porodica je saznala da je momak beskućnik. Njegov otac se ubio, a majka narkomanka je pobjegla nekoliko sedmica kasnije. Njemu je tada bilo svega 15 godina. Tri godine preživljavao je na ulici, spavao kod prijatelja, a radio je pomoćne građevinske poslove.

Kada je porodici rekao šta je saznao o kćerkinom momku svi su počeli plakali. Porodici je bilo krivo zbog toga što je sve vrijeme kćerka znala tu priču, ali je nije podijeliti sa svojim roditeljima.

“Sljedećeg dana sam mu dao ključ naše kuće. Preuredili smo sobu za njega i omogućili mu da se školuje. To je bilo 2000. godine. Danas on i moja kćerka imaju vrlo uspješan zajednički posao i dali su mi tri prekrasna unuka”, završio je priču ovaj tata.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.