Keljmendi u Dubaiju, čuvaju ga američki istražitelji?

Odbjegli narko-bos Naser Keljmendi nalazi se u kućnom pritvoru u svojoj vili u Dubaiju, pod nadzorom američkih istražitelja, saznaju “Novosti“

Čovjek koga je nedavno predsjednik SAD Barcak Obama proglasio neposrednom opasnošću po bezbjednost SAD-a, nalazi se u rukama američkih istražitelja, tvrdi i podgorički nedeljnik “Monitor“.

“Američki istražitelji su napravili nagodbu sa narko-bosom Naserom Keljmendijem i dodijelili mu ograničenu slobodu u zamjenu za saradnju i informacije koje će tražiti od njega. Prema Monitorovom obaviještenom izvoru, balkanski kralj heroina je prihvatio nagodbu, i već se nalazi daleko od Peći, na mjestu koje je za njega samog mnogo sigurnije nego što je region iz kojeg je otišao. Njegova lokacija je sada Bliski istok”, naveo je izvor.

Izvori “Novosti“ preciziraju da je u Dubaiju u jednoj vrsti kućnog pritvora i pod nadzorom Amerikanaca. Kuću ne može da napušta, odnosno maksimalno mu je ograničeno kretanje. Ipak, i to je za njega bolje i sigurnije nego da je ostao bilo gdje na Balkanu, kaže izvor iz crnogorske policije.

Izvor “Monitora” je kazao da je Keljmendi, za kojim je bila pokrenuta potjera, predstavljao prijetnju za druge narko-bosove u lancu na afganistanskoj transverzali, i da bi ga možda neko od njih uklonio, da je slučajno bilo prilike, prije nego što je pao u ruke Amerikanaca.

Inače, portparolka ambasade SAD u Podgorici Shelly Seaver izjavila je da nema informaciju o bilo kakvoj navodnoj akciji hapšenja Keljmendija.

Izvor “Monitora“ precizirao je da je Keljemendi odletio sa prištinskog aerodroma, u pratnji sina Liridona i rođaka Redžepa Džeka Keljmendija. Ranije se špekulisalo da je Keljmendi iz BiH prebjegao u Peć.

Na aerodromu u gradu na Bliskom istoku sačekali su ga agenti američke Agencije za borbu protiv droge, i sproveli ga do kuće koju tamo posjeduje.

Keljmendi u tom gradu ima i firmu za distribuciju cigareta, koja se, naravno, ne vodi na njegovo ime. Za ograničenu slobodu pristao je na punu saradnju sa DEA.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

VISOKOIN.COM

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

VISOKOIN.COM

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

VISOKOIN.COM

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

VISOKOIN.COM

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

VISOKOIN.COM

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar