Kemal Mušinbegović: Da li će neko odgovarati za nelegalno imenovanje Upravnog odbora u JU “Dom zdravlja” Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na posljednjoj održanoj sjednici Skupštine ZDK visočki SDA zastupnik Kemal Mušinbegović postavio je zastupničko pitanje nadležnom Ministarstvu, a vezano za JU “Dom zdravlja” Visoko.

Pitanje je glasilo:

Da li će nadležno Ministarstvo poduzeti aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti za nelegalno donošenje Rješenja o imenovanju Upravnog odbora u Javnoj ustanovi “Dom zdravlja” Visoko, obzirom da ministar nije dao saglasnost na predloženog predstavnika Ministarstva zdravstva ZDK?

Na koji način će obavezati viša instanca vlasti općinsku načelnicu da razriješi nezakonito imenovani Upravni odbor i raspiše novi Javni oglas za članove Upravnog odbora u JU “Dom zdravlja” Visoko. Dok jedni biraju nelegalne Upravne odbore, drugi ih poništavaju u svemu najviše ispaštaju korisnici zdravstvenih usluga u Visokom.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.