Kemal Mušinbegović, Naida Delibašić i Amra Jupić istupili iz Kluba zastupnika SBB-a ZDK

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Zastupnici u Skupštini Zeničko – dobojskog kantona iz reda Saveza za bolju budućnost, Kemal Mušinbegović, Naida Delibašić i Amra Jupić, istupili su iz Kluba zastupnika SBB-a ZDK. U kratkom saopćenju do kojeg smo došli navedeno je sljedeće:

„Mi zastupnici u Skupštini ZDK, Kemal Mušinbegović, Naida Delibašić i Amra Jupić obavještavamo skupštinsko rukovodstvo, kolege zastupnike i Vladu ZDK da istupamo iz kluba zastupnika SBB-a ZDK. Naravno da ovo neće utjecati na naše političko opredjeljenje, ostajemo članovi SBB-a i nastavljamo sa provođenjem politika SBB-a.“

Ipak, istupanje tri zastupnika SBB-a iz Skupštine kantona može promijeniti mnogo toga, a njihovim izlaskom iz kluba zastupnika postaje upitna i novoformirana većina koju su napravile SDA i SBB u novoj koaliciji u ZDK.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.