da block

Kemal Mušinbegović obišao područje Aerobanje na Ravnama

da block

Visočki zastupnik u Skupštini ZDK i predlagač inicijative o proglašenju Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“ parkom od kantonalnog značaja, Kemal Mušinbegović, obišao je 24. maja 2018. lokalitet Ravni, kao i nove lokacije na kojima Fondacija planira nove sadržaje, prije svega područje buduće Aerobanje Ravne.

– Svaki dolazak na ove lokacije me iznova iznenadi i ne mogu da vjerujem da u ovoj zemlji zaista postoji neko poput dr. Semira Osmanagića i ove Fondacije, koji djelima, radom i stalnim novim projektima dokazuju da Visoko i ova zemlja imaju ogroman turistički potencijal, koji je uz ozbiljan pristup i rad moguće itekako razvijati. – kazao nam je Mušinbegović.

Mušinbegović je u pratnji direktora Fondacije dr. Semira Osmanagića obišao područje aerobanje, kao i dio oko ulaza u tunele Ravne, gdje su već neko vrijeme u toku veliki radovi, koji će prije svega, donijeti sigurnost svim posjetiocima, ali i mogućnosti za daljni razvoj ovog lokaliteta.

– Projekat aerobanje je nešto novo, ali itekako ima smisla posebno na ovom lokalitetu, a samom izgradnjom na tom dijelu, ide se i u otvaranje kompletnog područja izletišta Ravne, koje bi uz ove projekte Fondacije moralo postati značajna turistička destinacija. Zaista sam prezadovoljan svime što mi je danas prezentirao dr. Semir Osmanagić, a ja ću se kao zastupnik iz Visokog u Skupštini ZDK nastaviti boriti da Fondacija, ali i svi ostali turistički potencijali Visokog, dobiju zasluženo mjesto i podršku od institucija vlasti ZDK, koju sasvim sigurno zaslužuju. – istaknuo je Mušinbegović.