Kiseljak: Traži se Marko Trogrlić zbog dvostrukog ubistva!

Desetine pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, Jedinice za podršku, te Policijske uprave Kiseljak nastavljaju opsežnu pretragu terena na području općine Kiseljak, u potrazi za Markom Trogrlićem, osumnjičenim za dvostruko ubistvo.

Žrtve Slavko i Marko Marjanović bili su nastanjeni u naselju Lepenica, odakle je i osumnjičeni.

Tijela ubijenih Slavka i Marka Marjanovića, koji su u petak navečer otišli na planinu Čubren iznad Lepenice, pronađena su jučer oko podne na mjestu koje je od njihovih kuća udaljeno nešto više od dva kilometra.

Obavljenim uviđajem utvrđeno je da su ubijeni iz vatrenog oružja, na veoma svirep način. Za ubistvo je osumnjičen njihov komšija i rođak Marko Trogrlić, koji je u bijegu i za kojim je raspisana potraga.

Iako su vremenski uvjeti za pretragu terena i potragu za osumnjičenikom za ubistvo veoma teški zbog temperature koja je dosegla 40 stepeni, a teren neprohodan, potraga je i dalje u toku.

Istovremeno, objavom zvanične potrage nastoji se upozoriti stanovništvo posebno rubnih područja općine Kiseljak na moguću opasnost, jer se pretpostavlja da je osumnjičeni Trogrlić naoružan.

marko_kiseljak

(VisokoIN, FOTO:MUP SBK/KSB)