Klub iz Breze pokrenuo akciju, građani se odazvali

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Fudbalski klub “Rudar” iz Breze pokrenuo je akciju kupovine stolica kako bi opremili tribine stadiona u Brezi.

Naime, stadion “Rudara” iz Breze je godinama slovio za stadion sa jednim od najkvalitetnijih travnjaka u BiH. Stadion koji je služio za skoro pa redovno okupljanje i pripreme nogometne A reprezentacije BiH, prije nego je u Zenici napravljen trening centar za reprezentaciju.

Tada je klub iz Breze bio prvoligaš sa respektabilnom navijačkom grupom “TNT” i nije bio nimalo lak protivnik svakom većem klubu iz tog perioda.

Ipak, vrijeme i okolnosti su dovele klub iz Breze na rub egzistencije, pa i do odluke o gašenju kluba prije nepunih godinu dana.

Tada su stvari u svoje ruke uzeli bivši igrači ovog kluba i entuzijasti koji su uz pomoć Opštine krenuli u reanimaciju nekad stabilnog kluba.

“Dobrom voljom i prvenstveno ljubavi prema klubu u kojem sam proveo najljepše trenutke u igračkoj karijeri, smo odlučili krenuti u ovaj projekt. Zajedno sa Adnanom Bajrićem sam pokrenuo inicijativu da najljepši travnjak u okolini uljepšamo i sa tribinama. Ideja je došla spontano, ali sam bio vođen primjerima iz našeg okruženja”, kazao je za N1 Eldin Dedić, šef stručnog štaba i trener prvog tima kluba iz Breze.

I tako je pokrenuta akcija kupovine stolica za Rudar iz Breze. Rezultati su odlični: Za manje od 24 sata prikupljeno je 50 stolica.

“Od kluba koji je bio pred gašenjem, a nekad je igrao u najjačoj ligi BiH, došli smo u situaciju da možda čak do Nove godine imamo potpuno novu sliku tribina sa novim stolicama. Iskoristio bih priliku da zahvalim ljudima dobre volje koji iskreno vole ovaj klub”, dodao je Dedić.

F.K. Rudar Breza trenutno nastupa u Kantonalnoj ligi gdje je lider na tabeli. Cilj je jasan: Ulazak u drugu ligu FBiH.

“Cilj nam je doći do brojke od 1.000 stolica i krenuti sa njihovim montiranjem, tako da sljedeću godinu možemo proslaviti ulazak u veći rang sa potpuno novim izgledom stadiona”, ističe Dedić.

Akcija prikupljanja stolica je počela jučer i trajaće sve do broja od 1.000 stolica u prvoj fazi.

https://www.facebook.com/FK.RudarBrezaa/posts/2134518183290211

Više vijesti