Klub zastupnica traži sankcije za vinovnike prijetnji Martini Mlinarević

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Klub zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo traži od institucija da u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine poduzmu sve neophodne aktivnosti i sankcionišu vinovnike prijetnji Martini Mlinarević, navodi Klub zastupnica u saopćenju koje je prenijela kantonalna pres-služba.

– Najoštrije osuđujemo besprizoran linč koji se posljednjih dana vrši nad Martinom Mlinarević. Nažalost, još jednom se pokazuje koliko smo kao društvo zaglibili u blato koje karakteriše govor mržnje i omalovažavanja žene koja je odlučila javno govoriti o društvenim pojavama. Najava njene kandidature za ambasadoricu je bila dovoljna da se oponenti njene javne riječi postroje kao vojska s ciljem diskreditacije njene ličnosti na najprimitivniji mogući način – citat je iz saopćenja.

Zastupnice su pozvale građanke i građane da se u javnom iskazivanju svojih političkih neslaganja suzdrže od govora mržnje i neprimjerenog zadiranja u privatnost.

Također očekuju, kako su navele, da svi društveni akteri javno stanu u zaštitu ličnosti Martine Mlinarević i slobode njenog društvenog aktivizma.

Više vijesti