da block

Ko je ukrao novac s humanitarnih akcija za oboljelog Amara Šabovića!?

da block

Iako su kolege sa portala www.ekskluziva.ba, jučer objavili “hvalospjevni” tekst o Almir Pazarcu, poznatijim pod nadimkom “šeik od Alipašina”, u kojem je iznio niz neistina o nestanku, tj. krađi novca prikupljenog na humanitarnim akcijama za teškog oboljelog mladića Amara Šabovića, a kojem je hitno potrebna transplantacija pluća u Beču koja košta 150.000 eura. Još je tužnije, što je komentarisanje za taj članak zabranjeno, sam Bog zna iz kojih razloga (sigurno ne legalnih), jer bi oko 10.000 ljudi (donatora) imalo prostora napisati pravu istinu o ovom slučaju.Humanitarna akcija traje od početka ove godine i do sad je skupljeno oko 150.000 KM. Znači potrebno je, još toliko. Dokle ide ljudska glupost, bezobrazluk i nečovječnost nije nam poznato, a to nam pokazuje i ovaj primjer. Našoj redakciji, obratila se majka Amara Šabovića, Mina Šabović inače medicinska sestra KCUS-a na Klinici za neurologiju, te u suzama progovorila o svemu.

“Almir Pazarac “šeik od Alipašina” je bio kod mene s drugom Adom Ikanovićem i ja sam im dala siću koju su djeca skupila, a bilo je oko 2.100 KM. Dala sam im, da ih ukrupne kako bih stavila na Amarov žiro račun, jer ja moram biti stalno uz Amara. Oni su ih odnijeli i nikada nisu vratili pare. Zvala sam da ga pitam za novac, a on mi je rekao kako ih je potrošio u automobile koje je iznajmljivao za provod s drugovima. U restoranu i hotelu “Bosna” na Ilidži, na humanitarnoj akciji bili su Beno Hadžimulić i Almir Pazarac “šeik” za kutijama i poslije akcije, pokupili pare i podijelili. Neko uzeo za gorivo, plaćali pića i sve potrošili. Meni donijeli 70 KM. Kažu toliko bilo u kutiji. Jako sam razočarana, a šutim radi Amara. Samo Bog zna gdje su još krali.” – izjavila je šokirana Mina Šabović.

Naš novinar E. M. otkrio je, kako je Almir Pazarac ili “šeik od Alipašina”, preko nekog na portalu Ekskluziva.ba, objavljivao izvještaje s humanitarnih akcija, onako kako je odgovaralo njemu i njegovim saučesnicima (tako prekrivši pravi iznos skupljenog novca) u teškom krivičnom djelu otuđenja materijalne dobiti, a za šta je zariječena zatvorska kazna u trajanju od 2 do 5 godina zatvora.Očotovao se i Naser Orić, komadant Srebrenice: “Tačno je da sam dao 200 KM pomoći za Amara i da je približan iznos dao i veliki boj mojih prijatelja, te noći u restoranu “Bosna.”Sva ova saznanja, potvrdila nam je i kćerka poznate estradne menadžerice i spisateljice Jasne Durić, novinarka i PR humanitarne akcije za pomoć Amaru Šaboviću Belma Durić: “Istina je da su Almir Pazarac, Beno Hadžimulić i Adnan Ikanović ukrali novac koji je prikupljen za Amarovu operaciju.”

(VisokoIN/BUM MAGAZIN)