KO SDP BiH ZDK: Saopštenje za javnost

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Zabrinutost SDA za stanje u ZDK i nezadovoljstvo radom Vlade ovog kantona prvenstveno je dirljiva sa aspekta pranja ruku od svega onoga što je ista ova stranka činila proteklih 20 godina.

Držanje lekcija i izražavanje nezadovoljstva što Vlada kantona ne sarađuje s opozicijom u najmanju ruku je neodgovorno od strane iste opozicije koja je zauzela položaj u zasjedi iz koje samo čeka poteze kojima , kakvi god bili, treba odgovoriti politikantstvom i udarcima ispod pojasa.

Predsjednik kluba zastupnika u kantonalnoj skupštini, gospodin Plančić govori o nezaposlenosti koja se po njemu desila posljednjih 130 dana, a ni jednom rječju ne sugeriše kako je prevladati. Kako onda govoriti o dobrim namjerama opozicije i željama za saradnjom.

S druge strane, ali u istom pravcu, zastupnik SDA u Skupštini ZDK dr Ibrahim Šišić, zaboravljajući da je do nedavno bio na čelnoj funkciji Kantonalne bolnice Zenica, osipa paljbu po dubiozi ove ustanove i upozorava da ne postoji nikakva strategija za izlaz iz ove situacije, odnosno da ne postoje mjere prilagođavanja postojećem stanju . Dobro bi bilo da se gospodin Šišić pozabavio i vlastitim učinkom u rješavanju, kako on kaže „nagomilanih problema“ koje nikako ne želi da rješava nego još više pooštrava stalnim , najčešće tendencioznim pitanjima na koje zna odgovore.

Bez namjere da se polemizira sa Strankom demokratske akcije koja, po običaju, zna sve o svemu i najbolje, i ima rješenja za sve probleme, ali samo sada u opoziciji, iz Socijaldemokratske partije naglašavamo da su dobrodošli svi oni koji žele pomoći u pronalaženju izlaza iz krize koja nije tipična samo za Zeničko-dobojski kanton. Oni koji ne pomažu neka barem ne odmažu.

KO SDP BiH ZDK

Više vijesti