-0.5 C
Visoko
17. Januara 2022.

Ko su Zeničani optuženi za silovanje maloljetne Norvežanke u Makarskoj?

Nakon saslušanja pod sumnjom da su u Makarskoj silovali maloljetnu Norvežanku u utorak, 3. jula, trojica bh. državljana zadržana su u pritvoru. Riječ je o Zeničanima Sanelu Alihodžiću (25), Mirsadu Šijaku (30) i Mirzi Fetiću (23), koji negiraju optužbe.

Sedamnaestogodišnja Norvežanka je optužila samo Alihodžića za silovanje, ali je u izjavi za policiju rekla da su je sva trojica zaustavila kada je pokušala napustiti apartman.

Podsjećamo, trojica mladića su bili na odmoru u Makarskoj te su te večeri, 3. jula, pozvali 17-godišnju Norvežanku u apartman koji su iznajmili u ulici Moliških Hrvata u Makarskoj.

Kako se saznaje, oni taj dio priče ne negiraju – da su se družili u njjihovom apartmanu – međutim o onome što se dogodilo poslije toga, postoje dvije priče – prva je maloljetnice koja je prijavila silovanje, a druga priča je trojice državljana BiH, koji negiraju da se takvo šta dogodilo.

Zna se da je u sve bio umiješan i alkohol, jer su kod 17-godišnje djevojke i dvojice mladića pronađeni tragovi alkohola u krvi.

Ko su osumnjičeni Zeničani?

Sanel i Mirsad su nogometne sudije u Nogometnom savezu BiH i aktivno se bave raftingom, dok je Mirsad prije nekoliko mjeseci nastupao u muzičkom showu Hayata ‘Zvijezda možeš biti ti 5’.

Sanel je nedavno upisao Fakultet za tjelesni odgoj u Sarajevu, a aplicirao je i za prijem u Oružane snage BiH, piše DEPO.

(VisokoIN)

Vezani članci

Suniti Hindić šest godina robije zbog ubistva

VISOKOIN.COM

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM

Više od četiri sata trajao uviđaj zbog smrti 64-godišnjaka

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM

Pronađen kombi za kojim je policija tragala nakon dvostrukog ubistva u Zenici

VISOKOIN.COM

Unesite komentar