Koalicija osoba s invaliditetom (OSI): Hvala izvršnoj vlasti što nas je zaboravila

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Koalicija osoba s invaliditetom (OSI) čekala je vjerujući na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3. decembra da neće biti zaboravljeni od izvršne vlasti Općine Visoko, jer u predhodnim danima sigurni smo, čestitke su isti uputili i „kunti i panti“ ali NE i ovoj kategoriji stanovnika općine.

Hvala Vam što imate osjećaj za sve građane Općine i vodite brigu da im olakšate život pa bar i verbalno, hvala Vam…

Nećemo se pozivati na bilo kakve deklaracije o pravima, o mogućnostima, o potrebama OSI…. ima toga i previše, al očito je da su, sve one po Vama, beznačajne. Mi smo navikli da se sami snalazimo.

U toku ovog dana ( 3.12.) u susjednim općinama prvi ljudi izvršne općinske vlasti, priredili su prijem za ovu kategoriju stanovnika s ciljem da se iz prve ruke informišu o stanju, potrebama, problemima, naravno i rezultatima koje postižu u radu kroz svoja udruženja, saveze, organizacije… O postignutim rezultatima na sportskom i društvenom angažmanu, a njih i kod nas ima ma sha Allah, samo to Vas očito ne zanima ???

Na obilježavanju našeg dana sami smo se okupili u neuslovnim prostorijama, bar oni koji ih još i imaju. Pokušali smo da analiziramo stanje i mogućnosti poboljšanja ove kategorije osoba koja je već odavno gurnuta na margine svih dešavanja pa i na margine interesa vlasti.

Djelovat će mo mi i dalje, zakonom dozvoljenim sredstvima. Nećemo pokleknuti zbog ovog Vašeg, vjerujemo, nenamjernog propusta!

Uložit ćemo amandmane na Nacrt Budžeta za 2016. vjerujući da će viječnici prepoznati potrebu i Koaliciju OSI izglasati za izdvajanje iz svih ostalih udruženja u posebnu kategoriju udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom, proglasivši ih udruženjima od posebnog interesa kao što je to uradilo OV Tešnja, Maglaja…., te im obezbijediti i poseban grant za osnovne potrebe rada i djelovanja.

Nastavit ćemo i dalje učestvovati i pobjeđivati na brojnim takmićenjima širom BiH ali i van granica BiH. Smanjit ćemo naše potrebe i izdatke za lijekove, prevozna sredstva, tiflo tehnička pomagala al ćemo i dalje biti živi i aktivni…

Hvala Vam!

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.