Kod 90 osoba u RS potvrđeno prisustvo virusa korona, dvije osobe preminule

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u entitetu Republika Srpska, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 718 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 90 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 55 muških i 35 ženskih osoba, od kojih je 15 mlađe, 55 srednje i 20 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 23 osobe su iz Banjaluke, po devet iz Pala i Doboja, šest iz Prnjavora, po pet iz Teslića i Ribnika, po četiri iz Zvornika i Istočne Ilidže, po tri iz Bratunca i Istočnog Novog Sarajeva, po dvije iz Čelinca, Istočnog Starog Grada i Sokoca i po jedna iz Gradiške, Laktaša, Dervente, Mrkonjić Grada, Modriče, Foče, Kozarske Dubice, Šamca, Broda, Kneževa, Srebrenice, Trnova i Šekovića.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se dvije žene starije životne dobi iz Istočnog Starog Grada i Zvornika.

Do sada je u RS potvrđeno 6.886 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 232 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.034 osoba, testirane su ukupno 61.411 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 271, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 62, a u opštim bolnicama 209.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.293 osoba, a nadzor je završen kod 52.985 osobe.