2.4 C
Visoko
21. Januara 2022.

Kod Jablanice zapaljen automobil u kojem se vozio sudija Sabrija Topalović

Topalović čijim odlukama na utakmici nisu bili zadovoljni navijači Veleža stadion je napustio u sivom Mercedesu Karavan, koji su napadači zasutavili i fizički napali osobe koje su bile unutra

Nakon što je u tunelu Lendava između Jablanice i Konjica, sinoć nakon utakmice Velež – Borac, zapaljen je automobil u kojem se vozio sudija Sabrija Topalović, ova informacija je zvanično potvrđena iz MUP-a HNK.

-U utorak navečer, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf – rečeno je za Avaz u Operativnom centru MUP-a HNK.

S Topalovićem su u automobilu bili i pomoćnik Admirom Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić koji je zadobio povrede.

Topalović čijim odlukama na utakmici nisu bili zadovoljni navijači Veleža stadion je napustio u sivom Mercedesu Karavan, koji su napadači zasutavili i fizički napali osobe koje su bile unutra.

Automobil je u potpunosti izgorio.

Kako saznajemo pripadnici MUP-a HNK imaju indicije ko je je učestvovao u napadu te se očekuje da tokom dana budu privedeni.

Unesite komentar