Koje su godine najbolje za majčinstvo

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Pored briga, odgajanje djeteta donosi neopisivu sreću i radost roditeljima, a to u velikoj meri zavisi i od njihove starosti.

Nova istraživanja su pronašla da trudnoća nakon 35 godina starosti ima određene benefite, koji se pre svega odnose na zdavlje žene. U odnosu na prošlost, kada je smatrano da dobijanje bebe nakon 35 godine smanjuje životni vijek, nova studija Univerziteta Južne Karoline otkrila je da dobijanje djeteta nakon 35 godine poboljšava mentalnu sposobnost majke.

Istraživači su okupili 830 žena u postmenopauzi, a učesnice su testirane u oblasti planiranja, vizualne percepcije, govornog pamćenja, koncentracije i pažnje.

Naučnici su na osnovnu njihovih odgovora došli do zanimljivih podataka.

Žene koje su rodile dijete nakon 24 godine pokazale su se bolje na testovima mentalne oštrine, u verbalnom pamćenju i riješavanju problema, u odnosu na one koje su postale majke u periodu između 15 i 24 godine starosti.

Žene koje su svoje zadnje dijete dobile nakon 35 godine imale su bolju govornu memoriju i kognitivne sposobnosti.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.