da block

Koje su najčešće muške laži!?

da block

Da li ste se ikad zapitali koje su to najčešće muške laži i zašto uopšte i lažu? Prosječan muškarac slaže 6 puta dnevno, što je duplo više od prosječne ženske osobe. Šta stručnjaci kažu o tome?

Zaglavio sam se u saobraćaju

“Misli da je mnogo lakše da to kaže nego da objašnjava prave razloge svog kašnjenja,“objašnjava John Amadeo, terapeut. „Zapamtite da muškarcima komunikacija ne ide tako dobro kao ženama. A čudno je što će muškarac izgovoriti da je zaglavljen u saobraćaju čak iako je razlog njegovog kašnjenja potpuno legitiman“. Ipak ne dozvolite da mu to prođe, laž je ipak laž.

Nije bilo toliko skupo

“Muškarci ne vole da čuju neodobravanje čak iako ne dijelite bankovni račun,“ kaže Amadeo. Ovu rečenicu može da kaže i kad želi da dokaže da je odgovoran kada je o novcu riječ.

Krenuo sam

Momci obično izbace ovu frazu kada treba da se nađu sa vama na nekom dešavanju na koje im se ne ide, kao na primjer, na porodičnu večeru. Malo odugovlači, ali dolazi. Ne može baš da odbije poziv bez ozbiljnog razloga. Zato ova rečenica pokazuje da donekle kontroliše situaciju.

Nisam popio mnogo

Ova laž može da ukazuje na ozbiljan problem. Ako je izgovara često, možda ima problema sa alkoholom. Razgovarajte sa njim i saopštite mu da ste zabrinute, samo obratite pažnju na timeing, taj razgovor morate obaviti kada je trijezan.

Izvini nisam vidio da si me zvala

Kada sljedeći put čujete tu rečenicu, pustite ga par dana a onda ga pitajte ponovo šta nije u redu. Do tada će znati šta da vam kaže.

Ugasio mi se telefon i bio sam van dometa

Ove tri rečenice znače jedno: Nisam želio da ti se javim. Zašto? „Ovo je njihov način da vam stave do znanje da se malo povučete jer mu je potrebno vrijeme za sebe,“ kaže Amadeo. Ne provjeravajte ga toliko i pokušajte da mu nedostajete malo.

Ne, tvoja pozadina ne izgleda velika u tome

Svaki muškarac ima druga koji je imao sličnu situaciju. Djevojka ga je pitala istu stvar, on je odgovorio pogrešno i ona nije htjela da ima seks sa njim godinu dana. Ovaj odgovor je siguran i nema šanse da će on rizikovati i reći vam istinu. Ako želite iskren odgovor pitajte to prijateljicu.

Ovo je moje posljednje pivo

Stručnjaci kažu da ova rečenica, izrečena preko telefona, znači da on želi da što prije završi razgovor sa vama kako bi se vratio svojim drugovima. Stvar je u tome što iako ponavlja to tri večeri za redom, on svaki put povjeruje u nju.

Sve je u redu, dobro sam

Nevjerovatnih 52% muškaraca govori ovu rečenicu svojim djevojkama. To rade jer žele da izbjegnu dramu i zaštite muški ponos. Muškarci znaju da nisu dobri u izražavanju osjećanja i prepričavanju svog dana, zato mu je lakše da vas uopšte ne upoznaju sa situacijom.

(VisokoIN)