da block

Koje žene ne vole mišićave muškarce

da block

Žene koje uzimaju kontracepcijske pilule biraju muškarce koje imaju manje izražene mišiće, otkrila su najnovija istraživanja Univerziteta Lausanne u Švicarskoj.

Naime, žene koje uzimaju kontracepcijske pilule, pokazuje istraživanje biraju partnere koji imaju usku čeljust i manje mišićav izgled. Te karakteristike povezuju s vjernošću i stabilnošću.

Suprotno uvriježenu mišljenju, čini se da ideal muške ljepote nije baš svim ženama mišićavo tijelo i izražena čeljust. Neke studije uključujući i ovu najnoviju tako su potvrdile da pilule utiču na preferenciju kod žena.

Studija je objavljena u časopisu Psychoneuroendocrinology, a ispitivane su preferencije žena u dobi od 18 do 24 godine u vrijeme kada su uzimale pilule uspoređujući ih s razdobljem od tri mjeseca kasnije kada su prestale uzimati pilule.

Zanimljivo je kako su neka prijašnja istraživanja pokazala kako žene u najplodnijem razdoblju privlače izrazito mišićavi muškarci. Stoga nije ni čudo, kaže evolucijski biolog Claus Wedekind, da u razdoblju u kojem uzimaju pilule protiv začeća nemaju vrhunac plodnosti i privlače ih drukčiji tipovi muškaraca.

(VisokoIN)