Kolege se opraštaju od Donne Ares: Bilo je zadovoljstvo poznavati te

Društvene mreže pune su emotivnih statusa u kojima se kolege, prijatelji i fanovi opraštaju od Donne Ares, koja je preminula nakon duge borbe sa teškom bolešću.

Svi su vjerovali da će žena-zmaj, kako su je mnogi zvali, pobijediti opaku bolest.

“Veliki borac i umetnik dobrog srca. Neka ti je večna slava”, napisala je na svojoj oficijelnoj stranici Lepa Brena.

Iz političkog života od Donne se oprostio i Senad Šepić.

On je na svojoj Facebook stranici napisao:” Donna je bila draga i velika osoba. Molim Boga da ti podari džennet, a oni koji ostaju poslije tebe pamtiće te kroz tvoje pjesme i herojsku borbu koju si vodila kroz život.”

“Zauvijek nas je napustila Donna Ares:'Idi, idi moja vilo, dok se srce nije prevarilo..’, napisao je Almir Čehajić Batko na svojoj Facebook stranici u znak oprosta od ove bh. pjevačice.

Amel Ćurić je napisao kako je u šoku.

“Bila si vrsni muzičar i borbena osoba. Rahmet ti duši, kraljice”.

Od Donne su se emotivnim statusima oprostili i Fuad Backović Deen, kao i pjevačica Dalal Midhat.

“1998 godine, kada je Druga gimnazija išla u posjet Gimnaziji Bihać, u Čardaku sam prvi put čula pjesmu ‘Ti me više ne voliš’ i glas koji me je očarao i odmah sam pitala : ko je ta djevojka? Igrom sudbine kasnije smo se ta djevojka i ja susretale na mnogim koncertima i festivalima i uvijek je imala osmijeh na licu. Pa čak i kada smo se vidjele u oktobru 2014 u onoj “sobi za nikoga” na 13 spratu Onkologije. Smijala se i šalila ugledavši naša zabrinuta lica – da bi nama bilo lakše. A na koncertu 2015. godine kada sam se pitala odakle joj snaga za takav poduhvat, smijala se najglasnije. Bila je jača od svih nas koji smo tu večer bili njeni gosti. Nikada neću zaboraviti taj glas. Neka ti je vječni rahmet draga moja”, napisala je Dalal.

Hrvatski pjevač Sandi Cenov je imao čast da sarađuje sa Donnom. Na svom je Facebook profilu objavio pjesmu “Popravi mi dan”, koju je za njega napisala upravo Donna.

“Ovu pjesmu mi je napisala itekako draga kolegica Donna Ares. Bilo je zadovoljstvo poznavati te. Laka ti zemlja, Donna”, napisao je Cenov.

Od Donne Ares se, između ostalih oprostila i srbijanska pjevačica Milica Todorović, a pjevač Nermin Malkoč, poznatiji pod umjetničkim imenom Fistik napisao je kako osjeća neopisivu tugu zbog ovog ovog gubitka.

Donna Ares je preminula u Bihaću, u 41. godini.