Kolektivno vjenčanje u Novom Pazaru

U Novom Pazaru je danas prvi put organizovana ceremonija “kolektivnog vjenčanja”, a 15 mladih bračnih parova izgovorilo je sudbonosno “da”, javio je dopisnik agencije Anadolija iz Novog Pazara.

Manifestacija ovog tipa po prvi put je organizovana u ovom gradu, a Organizacija “Prijatelji Sandžaka” iz Istanbula, privrednici iz Turske kao i predstavnici turskih opština Esenler, Pendik, Bajrampaša i gradska uprava Novog Pazara su pored “kolektivnog suneta”, danas u centru Novog Pazara organizovali i kolektivno vjenčanje.

Sve troškove vjenčanja snosili su donatori iz Turske, firma Beko je donirala bijelu tehniku, a novopazarska gradska uprava bračni krevet.

Svečanosti “kolektivnog vjenčanja” pored predstavnika lokalne uprave Novog Pazara i gostiju iz Turske prisustvovalo je više stotina građana i mladih djevojaka koje su takođe “hvatanjem” buketa potvrdile želju da ubuduće budu dio ovakve svečanosti.

Jedan od mladoženja Džemil Paučinac izražavajući zadovoljstvo što je s svojom izabranicom Edinom Bećirović u Novom Pazaru učestvovao u kolektivnom vjenčanju kazao je da će ovaj dan pamtiti do kraja života.

“Nadamo se da će ovo da bude tradicionalno i da mi našu djecu vjenčamo na isti način i da kažemo da smo mi bili prvi par koji su započeli ovu maniestaciju. Pokloni, s finansijske strane nam puno znače”, rekao je on i zahvalio se, kako je kazao, svima koji su inicirali, učetvovali i sponzorisali ovaj događaj.

On je iskoristio priliku da se u ime svih 15 parova posebno zahvali ljudima iz Turske porijeklom iz Sandžaka za svoj doprinos u organizaciji kolektivnog vjenčanja.

(VisokoIN/AA)