Koliko pogleda treba za ljubav

Mnoge osobe vjeruju u ljubav na prvi pogled, ali mnogima je potrebno dosta vremena da otvore srce partneru i prepuste se uživanju u zaljubljenosti. Najnovije istraživanje pokazalo je da je ljudima potrebno čak 14 sastanaka da počnu da osjećaju “leptiriće” u stomaku.

U istraživanju sprovedenom na jednoj internet stranici za upoznavanje učestvovalo je 100.000 ljudi iz Velike Britanije. Istraživanje je pokazalo da se partneri prosječno viđaju dva puta nedjeljno, a za prve veće izlive osjećanja i iskazivanje emocija riječima potrebno je blizu sedam nedjelja.

Takođe, istraživanje je pokazalo da partneri prvi seks imaju nakon četiri izlaska, odnosno poslije dvije nedjelje viđanja.

“Naravno, svi smo mi različiti i svaka veza se razlikuje, ali ipak postoji dosta sličnosti kada je riječ o samom početku veze. Naravno, malobrojni su parovi koji žele ozbiljnu vezu a već prve noći završe u krevetu. Mnogi se čak i ne poljube pri prvom izlasku.

Poslije četiri izlaska ili dvije nedjelje, stvari se mijenjaju. Znate da li možete da vjerujete toj osobi, znate u kom pravcu želite da ide ta veza i spremni ste na intimnosti”, kazala je Kija Step koja je analizirala podatke dobijene u anketi.

Istraživanje je takođe pokazalo da većina osoba partnera upoznaje s prijateljima nakon tri nedjelje zabavljanja, a sa roditeljima poslije 3 mjeseca.

(VisokoIN)