Komisija NS BiH odbacila primjedbe Bosne za suđenje

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Komisija za suce i suđenje Nogometnog saveza Federacije BiH, 22.03.2017. godine u prostorijama NS FBiH održala je redovnu sjednicu na kojoj je vršila analizu suđenja na utakmicama 16., 17. i 18. kola Prve lige FBiH.

Nakon detaljne analize cijele utakmice 18. kola Prve lige FBiH: FK “Sloga” Simin Han – NK “Bosna” Visoko i specifičnih situacija sa ostalih utakmica 16., 17. i 18. kola Prve lige FBiH, Komisija za suce i suđenje NS FBiH jednoglasno je donijela sljedeći zaključak: “Navodi iz medija klubova odbacuju se kao neosnovani, te je Komisija za suce i suđenje NS FBiH suđenje na navedenim utakmicama ocijenila zadovoljavajućim, a ocjene sucima su date u skladu sa Uputstvom o ocjenjivanju sudaca.

Također, Komisija za suce i suđenje NS FBiH osuđuje iznošenje neistinitih i neosnovanih tvrdnji u medijima od strane pojedinih klubova Prve lige Federacije BiH i poziva sve klubove na objektivno praćenje utakmica, te upozorava klubove da se eventualni prigovori zasnivaju na objektivnim činjenicama i čvrstim dokazima a sve u cilju postizanja potpune regularnosti takmičenja, stavljanja svih klubova u ravnopravan položaj i pružanja svim klubovima identične uvjete za igru, a Komisija za suce i suđenje NS FBiH će sve eventualne nepravilnosti i greške u radu sudaca i posmatrača suđenja sankcionisati u skladu sa Uputstvom o ocjenjivanju sudaca i Pravilnikom o sucima i suđenju NS/FS BiH”, prenosi nsfbih.ba

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.