Kompanijama iz poplavljenih područja 2.120.000 KM

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH za ovu godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na poziciji “Izdaci za finansijsku imovinu-ostala domaća pozajmljivanja“ (Kreditiranje pod povoljnim uslovima u poplavljenim područjima) u iznosu od 2.120.000 KM.

Od ovih kreditnih sredstava je, na osnovu podnesenih zahtjeva, “Antesilu“ d.o.o. Visoko, odobreno 400.000 KM, “Doboj-putevima“ d.d. Doboj 200.000 KM, “Em-Oniksu“ d.o.o. Lukavac 330.000 KM, “Hajdiću“ d.o.o. Maglaj 200.000 KM, “Širbegović inženjeringu“ d.o.o. Gračanica 390.000 KM, “Škrebi“ d.o.o. Doboj-Istok 200.000 KM i “Trend-Texu“ d.o.o. Doboj-Jug 400.000 KM.

Ova sredstva će, u skladu sa odredbama Ugovora o komisionim poslovima biti doznačena putem Union banke d.d. Sarajevo, koja će s korisnicima zaključiti pojedinačne ugovore, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.