Komšić: ‘Ne osnivam novu stranku, a ako do toga dođe, takvu odluku ću saopštiti lično!’

Pojedini printani i elektronski mediji su danas, valjda u nedostatu drugih vijesti koje bi poboljšale čitanost i bar nakratko podigle tiraže, na medijsko nebo ispalili “ekskluzivnu” vijest po kojoj Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i bivši potpredsjednik SDP BiH osniva novu stranku.

Neki su išli i korak dalje pa su na naslovnice objavili “sve o novoj stranci Željka Komšića”. Čak je dobila i naziv “Građanska stranka”, pa je još i socijaldemokratske orijentacije s kojom navodno planira izaći na Opće izbore 2014. godine.

Posebno je zanimljiv dio sa licitiranjem imena potencijalnih suosnivača i saradnika, Reufa Bajrovića i Emir Suljagića.

Bajrović se trenutno nalazi na privremenom ili trajnom, dužem ili kraćem boravku ili radu u USA, a Suljagić je angažovan na mukotrpnom poslu registracije birača u Srebrenici u okviru Građanske inicijative “Glasaću za Srebrenicu”.

Na nesreću onih koji su objavili “ekskluzivnu” vijest i nakratko skrenuli pažnju na sebe, Željko Komšić je istu već danas demantovao, te pisanu izjavu dostavio Federalnoj televiziji, u kojoj kaže:

“Vezano za natpise i komentare koji su se pojavili u nekoliko medija, a tiču se osnivanja nove stranke, želim reći da, ako do toga dođe, takvu odluku ću saopštiti lično, a ne na posredan način. Svjestan sam da u ovom momentu postoje osobe, grupe i politike koje bi da iskoriste trenutnu situaciju radi svojih ciljeva, ali sam isto tako odlučan da ne učestvujem u takvim igrama. Ono što mi je i dalje najbitnije jeste da dužnosti i obaveze koje sam preuzeo, kada sam izabran za člana Predsjedništvu Bosne i Hercegovine obavljam što je bolje moguće i naravno u skladu sa Ustavom i zakonima Bosne i Hercegovine”, stoji u pisanoj izjavi Željka Komšića koju je objavila FTV u Dnevniku 2 u 19:30 sati.

(VisokoIN)