Komšić poručio Dodiku: Interes Hrvata je NATO, to zastupam bolje od Čovića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je za ATV da je su Bošnjaci izabrali Željka Komšića kao podobnog Hrvata.

“Veoma je teško ostvariti interese Republike Srpske u Predsjedništvu BiH u ovom sastavu. Željko Komšić je došao tu na osnovu nekoliko sumnjivih procesa koji su vezani za osnovnu stvar da Hrvati čiji je on predstavnik osporavaju njegov legitimitet, pokazujući da su u njegovoj kvoti glasova najveći broj bili Bošnjaci. Bošnjaci su sebi birali podobnog Hrvata”, rekao je Dodik i dodao da u Komšićevoj politici se vidi velika naklonjenost “političkom Sarajevu, a ne bavljenje interesom Hrvata.”

“Sama činjenica da su gotovo sve opštine u kojim je hrvatsko stanovništvo većinsko poručili mu da ne dolazi, govori o tome da je on na neki način delekitimisan”, kazao je Dodik.

Uslijedio je odgovor Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH.

“Interes Hrvata u BiH su NATO integracije. Taj interes zastupam najmanje deset puta bolje od Dodikovog prijatelja Čovića, koji javno poziva na odustajanje od MAP-a u korist formiranja Vijeća ministara bez usvajanja ANP-a i nastavka NATO integracija”, kazao je Komšić.

“Dodik može samo još Čoviću držati lekcije o interesu Hrvata, meni ne može”, poručio je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.TOP VIJESTI

Više vijesti