Konaković: Pečat nije nestao, ja sam ga sakrio od bande…

Elmedin Konaković, dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, kazao je danas na press konferenciji da je ”Sarajevo doživjelo sramotu”.

”Sramota da je Kanton Sarajevo doživio ovakav brutalan napad i poslao poruku da tamo gdje žive povratnici, tamo gdje je većina dominanatna, možemo silom sve. Sramota je da je Sarajevo doživjelo ovakvu brutalnost – isključivo vođenu operaciju iz Kliničkog centra od profesorice Izetbegović”, kazao je Konaković.

Govorio je i o ”nestalom” pečatu.

”Pečat je tu, on je u Skupštini. On nije nestao. Zamislite da smo ovim ljudima koji se lažno predstavljajudali pečat Kantona Sarajevo. Ustav mi nalaže da štitim procuderu i ja ću ih štititi. Obavezni smo po zahtjevu zaštiti procedure”, rekao je Konaković te dodao:

“Pečat je tu, ja sam ga sakrio od bande”…

Također se u jednom trenutku obratio i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću, zbog kojeg je, kako je kazao “danas obukao narandžasti džemper”…

Predsjedavajuća Skupština Kantona Danijela Kristić ranije je kazala da je Mirza Čelik jutros ”nasilnim putem” pokušao ući u kancelariju predsjedavajućeg.