Koncert Enesa Begovića porezne obveznike Visokog košta 20.000 KM

Na zvaničnom portalu Grada Visokog jučer je objavljena informacija o tome kako Grad poklanja 3.000 ulaznica za koncert Enesa Begovića pod nazivom “Dan Grada Visokog, svom gradu, Enes Begović”

U tekstu stoji kako su Gradonačelnica Amra Babić i Grad Visoko obezbijedili poklon karte, ukupno njih 3.000, za sve one koji žele da se pridruže svečanoj ceremoniji obilježavanja Dana Grada Visokog i uživaju u sjajnim interpretacijama velike bosanskohercegovačke zvijezde.

Ono što nisu napisali u ovoj vijesti jeste to da će ta proslava i “podjela” karata porezne obveznike Visokog koštati 20.000KM, a što se jasno vidi iz dokumenta koji objavljujemo. Služba za finansije, privredu i razvoj donijela je Zaključak na osnovu kojeg odobrava sredstva JU “Centar za kulturu i informisanje” za organizaciju ovog komercijalnog koncerta iz novčanika svih Visočana, patetično nazvanog “Svom gradu” i gdje Gradonačelnica i Grad Visoko dijele “poklon karte” koje smo unaprijed platili bez obzira kojeg smo muzičkog ukusa.

Ulaz je moguć samo uz odgovarajuće karte.

Iz Gradske uprave vas pozivaju da prisustvujete svečanoj manifestaciji obilježavanja 29. augusta Dana Grada Visokog i rezervišete svoje karte na vrijeme.