da block

Korisnici Hotmaila nisu mogli pristupiti računima

da block

Korisnici Outlook i Hotmail mail servisa nisu mogli pristupiti svojim računima zbog greške koja se pojavila jutros. Microsoft je potvrdio ovu informaciju te se porukom obratio korisnicima objasnivši da rade na popravljanju servisa.

Microsoft je trenutno u procesu prenošenja milona Hotmailovih korisnika na nove Outlook.com račune. Problem je počeo u utorak navečer, a Microsoft je potvrdio da imaju problem u 21:35 sati.

Prema izvještajima, neki korisnici nisu mogli vidjeti mailove na svojim računima, dok drugi nisu mogli nikako pristupiti računu.

“Rješavanje problema traje duže nego što smo se nadali. Izvinjavamo se zbog dužeg prekida u radu servisa”, objavio je Microsoft status na svojoj zvaničnoj stranici danas.

Hotmailovi korisnici će biti prebačeni na novi Outlook.com servis, ali mogu zadržati svoju Hotmail.com adresu ako žele. Ovaj korak je napravljen kao pokušaj Windowsa da se vrati u igru nakon što je pao zbog konkurencija poput Googlea, čiji je Gmail servis postao nevjerovatno popularan otkako je uspostavljen 2004. godine.

(VisokoIN)