Kosovski zastupnik u dvoranu parlamenta bacio suzavac

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Zastupnik Pokreta Samoopredjeljenja Albin Kurti bacio je u četvrtak suzavac u dvoranu Skupštine Kosova nakon nastavka sjednice koju je u prijepodnevnim satima blokirala opozicija.

Nakon što su se zastupnici vratili u skupštinske klupe i predsjednik kosovskog parlamenta Kadri Veseli nastavio sjednicu, Kurti je bacio suzavac nakon čega se dvorana napunila dimom, javlja Tanjug.

Neki od zastupnika su imali problema s disanjem, a zastupnica DPK-a Flora Brovina se zbog udisanja suzavca onesvijestila pa ju je Hitna pomoć prebacila u Klinički centar Priština.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici međunarodne zajednice, među kojima je bio i predstavnik Ureda EU-a na Kosovu Samuel Žbogar, a prištinski mediji javljaju da je i njemu pozlilo.

Prije bacanja suzavca došlo je do prepirke između zastupnika opozicije i vladajuće koalicije, a u jednom trenutku zastupnica Samoopredjeljenja Albulena Hoxhaj bacila je punu čašu vode u lice potpredsjedniku Skupštine Kosova Džavidu Halitiju.

Međutim, iako u izvanrednoj situaciji zastupnici su nastavili s dnevnim redom, usvojivši predviđene zakone, no po ubrzanoj proceduri.

Nakon usvojenih zakona, Veseli je okončao rad skupštine.

Više vijesti