Kotor Varoš: Žene lovci kreću u hajku na vukove u BiH

Lovačka udruženja sa područja opštine Kotor Varoš u subotu i nedjelju, 14. i 15. januara, ugostiće u svojim lovištima tridesetak žena lovaca iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke i Švicarske.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” iz Kotor Varoši Nedeljko Glamočak rekao je da su kotorvaroška lovačka udruženja “Borčići”, “Uzlomac” i “Jelovka” organizovala zajednički lov na divlje svinje i vuka za članice Evropskog udruženja žena lovaca “Lovkinje Evrope” u cilju promocije lovnog, planinskog i eko-turizma na području Kotor Varoši.

“Dolazak u kotorvaroško lovište potvrdilo je 12 žena lovaca iz Srbije, osam iz Mađarske, četiri iz Češke, tri iz Hrvatske, jedna iz Švicarske, a očekujemo i dolazak gošći iz Slovenije i drugih zemalja, a u lovu će učestovati i predstavnici lovačkih udruženja banjalučke regije”, rekao je Glamočak.

Kako prenosi Srna, dolazak gošći u Kotor Varoš očekuje se u petak veče, a odlazak u lov u lovište kojim gazduje udruženje “Borčići” iz Šipraga planiran je u subotu ujutro.

(VisokoIN)