da block

Srušio se vojni helikopter kod Ilijaša

da block

Helikopter je pao nedaleko od autoputa na relaciji Sarajevo-Visoko, a za sad nisu poznati uzroci ove nesreće. Helikopterski let obavljan je u okviru vojne obuke. Na lice mjesta ubrzo je u pomoć stigao drug helikopter, jedan od povrijeđenih prebačen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

KCUS: Povrijeđeni nakon ukazane ljekarske pomoći pušten kući

Povrijeđeni u jutrošnjoj helikopterskoj nesreći u rejonu Ljubinići kod Visokog E.M. (44) pušten je kući nakon ukazane ljekarske pomoći u Kliničkom centru Koševo u Sarajevu, rekla je Srni portparol ove zdravstvene ustanove Biljana Jandrić.

Jandrić je navela da je E.M. jutros u 9.17 sati dovezen u centar urgentne medicine gdje mu je urađena kompletna dijagnostika i utvrđeno da ima kontuziju slabinskog dijela kičme.

“Nakon terapije koja mu je data on je pušten kući”, rekla je Jandrić.

Ona je navela da u Klinički centar Koševo nisu dovezene dvije osobe koja su se s njim nalazile u helikopteru.

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić potvrdio je Srni da je helikopter Oružanih snaga BiH, u kome su se nalazila tri člana posade, pao jutros u okolini Sarajeva i da nije bilo poginulih, niti teže povrijeđenih.

Utvrđuje se uzrok nesreće

Iz Ministarstva odbrane BiH je saopšteno da je helikopter Oružanih snaga iz neutvrđenih razloga imao udes tokom redovne obuke.

Tim Oružanih snaga BiH upućen je na lice mjesta radi obezbjeđenja helikoptera, a na terenu su i nadležni organi koji utvrđuju što je uzrok za helikoptersku nesreću.

Sreća što je helikopter pao na livadu

Šef Vatrogasne službe ovog područja Admir Begović kazao je da su vatrogasci brzo reagovali na dojavu o padu helikoptera.

„Požara srećom nije bilo. Sva trojica članova posade su povrijeđena, ali čini mi se ne teško. Oni su brzom intervencijom prevezeni u bolnicu“, rekao je Begović za agenciju Anadolija.

Mještanin Ljubinića Sadik Salihović je ribar koji je vidio pad helikoptera.

„Prava je sreća da je helikopter pao na livadu. Da je kojim slučajem pao samo stotinjak metara dalje, srušio bi se u naselje, a to bi bila katastrofa“, rekao je Salihović.

Mještani Ljubinja su kazali da su helikopteri posljednjih dana veoma često i dosta nisko nadlijetali ovim područjem, što su oni i prjavljivali ovdašnjoj policijskoj stanici.

(VisokoIN)