KRG “Pirueta”: U 2019. godini zabilježeni izuzetni rezultati, ispunjeni svi ciljevi

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Klub ritmičke gimnastike „Pirueta“ Visoko zabilježio je izuzetne rezultate u 2019. godini čime je ispunio sve ciljeve koje je imao na početku godine.

Godinu su započeli sa Manifestacijom “Izbor sportiste Općine Visoko za 2018. godinu” na kojem je članica Kluba ritmičke gimnastike “Pirueta”, Dželilović Farah, dobila najvrijedniju nagradu za najuspješniju seniorku Općine Visoko.

Trenerica Amina Hadžimehanović dobila je priznanje za najupješnijeg trenera Općine Visoko, Amina Hrnjić nagradu za sportsku nadu i Mašala Mia za najuspješniju sportiskinju po granama sporta.

Grupna vježba u sastavu Ždralović Melike, Šehagić Iman, Belme Eylem Babić, Amine Hrnjić i Mie Mašala je dobila priznanje za najuspješniju žensku ekipu.

Nakon toga na tradicionalnoj manifestaciji “Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2018” koju zajednički organizuju Sportski savez ZDK i NIPD “Naša riječ”, priznanja su uručena Farah Dželilović- najuspješnijoj seniorki i Anidi Alajbegović- sporskoj nadi ZE- DO kantona.

Pored dugogodišnje podrške Uprave grada Visokog, klub dobija i podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Federalnog ministarstva.

Klub je tokom 2019. godine učestvovao na 15 međunarodnih takmičenja (Njemačka, Rumunija, Ukrajina, Srbija, Bosna i Hercegovina) i na svakom od njih je osvajao medalje. Također, klub je nastavio odličnu saradnju sa RK Bosna Vispak te dobija zahvalnicu za razvoj visočkog rukometa, a članice KRG „Pirueta“ su koreografijom podržale svaku utakmicu koja se održala u visočkoj dvorani „Mladost“.

Klub je bio domaćin ljetnog i zimskog kampa koji se održao u Sportskoj dvorani Franjevačke gimnazije u Visokom na kojem su učestvovale članice kluba Karpatia iz Ukrajine. U augustu, takmičarke Kluba „Pirueta“ putuju na sedmodnevni kamp u Užgorod na kojem treniraju zajedno sa gimnastičakrama iz Litvanije, Slovačke i Ukrajine.

Odlaskom na Međunarodni turnir „Martins cup“ u Njemačku, Klub „Pirueta“ je napravio saradnju sa Klubom TV WERNE 03 za buduće projekte, takmičenja i kampove.

Trenerica Amina Hadžimehanović i Farah Dželilović su pohađale seminar za trenere ritmičke gimnastike u organizaciji Gimnastičkog Saveza Bosne i Hercegovine.

Također, trenerica Amina Hadžimehanović je bila učesnica projekta Sportska akademska diplomatija u Sofiji i Sarajevu koji se realiziju uz podršku Evropske komisije i imaju za cilj doprinos razvoju sportskih organizacija kroz umrežavanje, mobilnost i učenje njihovih članova. Nakon toga učestvuje na Forumu sporta, konferenciji koja je okupila osobe koji rade u sportskim klubovima i organizacijama, školama sportova, sportskim objektima, osobe koje organizuju sportske događaje ili su na neki način povezani sa sportom.

U organizaciji Olimpijskog komiteta, a ispred Sportskog saveza Grada Visoko, prisustvovala je edukaciji o EU projektima i međunarodnim fondovima u sportu koji su sve više zastupljeni u našoj zemlji.

Na kraju godine, uprava kluba je podijelila po 20 novogodišnjih paketića u dvije humanitarne organizacije i time mališanima uljepšala praznike.

Slobodno vrijeme iskoristili su posjeti konjičkom klubu „Visoko“, ljetni raspust su provele na treninzima u prirodi, bile gošće JU Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona koji su organizovali “Dane otvorenih vrata 2019”, te otvorile 3. Međunarodni rukometni turnir “VISKO 2019 u organizaciji Agencije Vikus.

Kruna rada u 2019. godini je zasigurno organizacija Međunarodnog turnira „VI PIRUETA CUP“ na kojem je učestvovalo 600 takmičarki iz osam zemalja, a među takmičarkama bili su predstavnici Švicarske, Rusije, Njemačke, Ukrajine, Slovenije, Turske, Italije i domaćina Bosne i Hercegovine, te također organizacija prvog turnira u ritmičkoj gimnastici „Princess cup“ u Kaknju.

“Klub ritmičke gimnastike „Pirueta“ u Visokom postoji od 2014 godine te smo unazad pet godina uspješno organizovali turnire, uzeli učešće u brojnim takmičenjima te ostvarili zapažene rezultate. Klub trenutno broji 120 članica u Visokom i u Kaknju. Kada smo osnovali ovaj klub i pokretali našu priču, vizija je bila omogućiti djevojčicama pravilan rast i razvoj, poboljšanje njihovih fizičkih sposobnosti i spajanje svega toga sa umjetnošću. Djevojčice su u međuvremenu zavoljele ovaj sport i rado dolaze na treninge i broj onih koje žele doći i početi s treninzima raste iz dana u dan. Drago nam je da smo i ove godine opravdali povjerenje koje su nam ukazali i brojni roditelji čija djeca danas treniraju s nama, idu na takmičenja i donose medalje. Sreća svakog djeteta je naš cilj. Biti dio dječijeg razvoja i biti podrška roditelju je ključ uspjeha i podstrek za nove radne pobjede“, kazala je Amina Hadžimehanović, predsjednica KRG “Pirueta” Visoko.TOP VIJESTI

Više vijesti