da block

Kriminalci koji su u pritvoru jedini su partneri SDA

da block

Povodom posljednjih događanja u slučaju “Budimir”, ogasio se SDP BiH saopćenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti, a koje je ustvari izjava za medije Zorana Mikulića, ministra pravde FBiH:

– Naravno da sam dao izjavu kao svjedok. Bilo bi neozbiljno i neprofesionalno od strane Tužiteljstva kada ne bi saslušali sve koji imaju bilo kakva saznanja o cijelom slučaju.

Inače, sve što sam imao reći u slučaju Budimir dato je u mojim izjavama, a na neprofesionalizam i tendencioznost Federalne televizije vise ne želim reagovati.

To je još jedna zlonamjerna informacija, sračunata kako bi se sakrili pravi krivci i kako bi se razvodnila priča oko slučaja Budimir, a u režiji medijskih poslušnika Budimirovih zaštitnika koji zapravo pokušavaju zaštititi sebe. Ja već mjesecima usko surađujem sa istražnim organima i upravo su od mene došle brojne informacije koje su omogućile da se počne raspetljavati ovo klupko korupcije i organiziranog kriminala.

Umjesto da stvari postave upravo suprotno i da samo jednostavno uprate moje reakcije u medijima zadnjih par mjeseci odgovara Avaza, Dnevnog lista Al Jazeere, tiskovnih konferencija SDP-a i mnogih mojih medijskih istupa kojima sam skretao pozornost na ovu pojavu i kojima sam tražio intervenciju nadležnih organa oni vrše zamjenu teza i pletu mrežu oko mene. Ni jednom riječju nisu objavili da je moj savjetnik saslušan u svojstvu svjedoka i da je odmah pušten, ali su zato o njegovom privođenju ispisali gomile stranica i TV priloga i zlonamjernih insinuacija. To me zaista nimalo ne čudi, ja sam npr. bezbroj puta na razne seminare otišao privatnim autom i to naravno nikada nisu objavili, a da sam samo jednom snimljen sa službenim od toga bi se napravio čitav cirkus. Naravno, nije vijest kada pas ujede čovjeka, ali zato jeste kada čovjek ujede psa. Ja znam da je to njihov posao, ali što je previše, previše je. Pa šta mislite zbog čega je Tužiteljstvo reagiralo, odakle im podaci.

Ja sam već ranije izjavio da Federalna TV po nalogu SDA lažima i obmanjivanjem javnosti nastoji skrenuti pažnju sa suštine predmeta “Budimir”, a to je da je trenutno najvažniji politički saveznik SDA Živko Budimir u pritvoru zbog osnova sumnje da se bavio kriminalom.

Indikativno je da javnost sve vise uviđa da su upravo kriminalci iz pritvora jedini preostali partner SDA. Nisam sudionik ovog kaznenog postupka, u smislu kojem to SDA pod svaku cijenu želi prikazati, a to je da smo svi isti. E na njihovu žalost, nismo. Zato se i počinje odmotavati klupko korupcije, jer nas na sreću još ima savjesnih i nepotkupljivih.”

(VisokoIN)