Krivična prijava protiv Harisa Ihtijarevića

Haris Ihtijarević je, dok je bio na čelu Službe za zajedničke poslove Federacije, isposlovao opraštanje duga od čak 400.000 maraka za svog bliskog prijatelja Edima Memića, vlasnika firme „Monex“ i poslanika Saveza za bolju budućnost BiH

Finansijska policija Federacije BiH Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu podnijela je dvije krivične prijave protiv bivšeg direktora Službe za zajedničke poslove Federacije BiH, Harisa Ihtijarevića, danas suvlasnika firme Gliese 581 koja je zastupnik McDonald'sa za BiH. Naime, prvi McDonald's u BiH otvoren je u sarajevskoj ulici Maršala Tita na broju 36, u prostoru koji je u vlasništvu Raiffeisen banke.

Nešto prije otvaranja McDonald'sa, Raiffeisen banka otvorila je novu poslovnicu u neposrednoj blizini restorana, stotinjak metara niže, u ulici Maršala Tita br. 11, u dijelu nekadašnje Park kafane.

Upravo za ovaj prostor Haris Ihtijarević je, dok je bio na čelu Službe za zajedničke poslove, isposlovao opraštanje duga od čak 400.000 maraka za svog bliskog prijatelja Edima Memića, vlasnika firme „Monex“ i poslanika Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića u Skupštini Kantona Sarajevo.

Nakon adaptacije prostora Park kafane u jednom dijelu otvorena je poslovnica Raiffeisen banke, dok je prekoputa, u prostoru ove banke, otvoren prvi McDonald's.

(VisokoIN/SlobodnaBosna)