Lagumdžija: SDA pokušava da zaustavi naš otvoreni poziv na obračun protiv kriminala i korupcije

U programu televizije Al Jazeera Balkans bio je predsjednik SDP-a i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, koji je govorio o zahtjevima pojedinih političara za njegovu smjenu.

Na pitanje voditelja: “Da li je realno da budete smjenjeni”, Lagumdžija je odgovorio:

“Moram priznati da ne znam, ko je s kim, i protiv koga. Više se ne postavlja pitanje, ko hoće da vas smjeni. Jasno je da gospodin Dodik i gospodin Tihić žele da smjene, ne samo Zlatka Lagumdžiju, nego da jednostavno zaustave prekomponovanje nove koalicije šest vladajućih stranaka koja uključuje i SBB Fahrudina Radončića kao neka vrsta posljednjeg voza ka Evropskoj uniji.”

Lagumdžija je još dodao da su se Tihić i Dodik našli na zajedničkim interesima a to je da smjeni neko ko je personifikacija brane dvjema politikama koje zaustavljaju Bosnu i Hercegovinu ka evropskom putu.

“SDA se primarno ne bori za fotelje, nego se tu radi o strahu šta će se desiti kada njihovi ljudi odu sa tih fotelja”, kazao je Lagumdžija, te dodao:

“Trenutno u četiri kantona mi imamo nove vlade koje predvode SDP i SBB i mi svaki dan otkrivamo tragove 17-godišnje vladavine tih struktura.”

Kompletan intervju možete pogledati u prilogu

(VisokoIN)