Lavina na planini Prenj zatrpala dvojicu planinara, jedan poginuo

U lavini na planini Prenj koja se jutros pokrenula smrtno je stradao R.Š. iz Tuzle koji je iskusni planinar i uposlenik Oružanih snaga BiH.

Ovu informaciju potvrdio je Zehrudin Isaković, bivši predsjednik Planinarskog saveza BiH. Kako se saznaje, pokrenula se lavina koja je jednog od dvojice planinara bacila niz stijenu i zatrpala ga.

“Sa velikom tugom, saznajemo da je naš prijatelj Rade Šimić prilikom pada u stijeni Cetine preminuo. Njegov partner je dobro. Apeluje na što hitniju pomoć”, napisao je Isaković na društvenim mrežama.

Nakon pokretanja lavine i pada R.Š. zatražena je pomoć i helikoptera Oružanih snaga BiH kako bi se što prije pronašao stradali.

“Apelujem na ministra sigurnosti Selmu Cikotića i ministra odbrane Sifeta Podžića da angažuju helikopter kako bismo tijelo što prije sklonili iz snijega. Na terenu su ekipe Gorske službe spašavanja, angažovana je i Civilna zaštita, radimo sve kako bismo što prije završili akciju”, rekao je Isaković.

Tokom dana se očekuje više informacija.

Vezani članci

Dirljiva poruka profesora koju je poslao maturantima: Vrijedi se strpiti, vjerujte!

Visokoin.com

Hadžialjević: Centri moći na strani BH-Gasa, uključeni su u problem gasa

Visokoin.com

Nakon njemačkog NE konceptu ‘legitimnoga političkog predstavljanja’

Visokoin.com

Kada borci mogu predati zahtjeve za jednokratnu pomoć u liječenju?

VISOKOIN.COM

Muslimani večeras obilježavaju mubarek noć Lejletu-l-kadr

VISOKOIN.COM

Bura u partiji? Mijatović opleo po Bećiroviću, pa prozvao Karićevu zbog baklave: Mislio sam da on već hapsi Dodika, baklava je sjajna, ali…

Visokoin.com

Unesite komentar