Legendarna Razija Mujanović već 11 godina na birou za zapošljavanje

Čak tri puta Razija Mujanović je bila proglašavana najboljom košarkašicom u Evropi. Samo zahvaljujući svojim rezultatima i svom radu uvrštena je i u Kuću slavnih Internacionalne košarkaške organizacije FIBA-e.

No, Mujanović nikada u bh. društvu, nakon prestanka igranja košarke, nije dobila mjesto koje zaslužuje i koje joj pripada.

Naprotiv, vlasnica najvećih trofeja i „stanovnica“ Kuće slavnih, danas je na birou za zapošljavanje. Otkrio je to u svom statusu na Facebooku Muhamed Kovačević, koji prenosimo u cijelosti:

– Za kraj ove godine spektakl! U ilidžanskom birou za zapošljavanje sretnem Raziju Razu Mujanović, ženskog Medžika Džonsona i članicu Evropske košarkaške kuće slavnih.

Za ovih 15 godina, koliko sam na birou, nagledao sam se svakakvog svijeta. U redovima čekajući da im se ovjeri karton, sa mnom su stajali i magistri mašinstva, doktori psihologije, magistri biohemije, magistri elektroautomatike, magistri poljoprivrednih nauka, magistri saobraćajnih nauka pa sve do nekvalifikovane radne snage, ali nikad ovakva legenda.

Razi bi bilo isplativije da, umjesto što je ušla u kuću slavnih, ušla u č… nekog lokalnog tzv. političara. Ali pošto je Raza golema i konstrukcijski i karakterno, ona časno stoji na birou, dajući do znanja da u sadašnjem vremenu, pored ovako sposobnih budžetlija, nema ništa časnije nego stajati u redu na birou s takvim legendama. Ako Bog da, ne još zadugo, ni na birou niti bilo gdje ostalo – napisao je Kovačević.

Mujanović je potvrdila u izjavi za Dnevni avaz da je na birou, i to već oko 11 godina, otkako se vratila iz inostranstva.

Sadašnji posao, potvrdila je Mujanović, radi na osnovu ugovora o djelu, a baš jučer je išla na biro da se prijavi.

– Baš sam jučer išla da se prijavim. A ja se više ne uzbuđujem zbog toga i navikla sam. Dođem, stanem u red, obavim šta treba. Do sada mi nisu ponudili neki posao preko Zavoda za zapošljavanje, a ne znam kome su ga ikada ponudili. Ali, pravo da vam kažem, šta me briga, ne mogu se više ni prepirati niti naduravati – zaključila je legendarna Razija Mujanović.